Bullerby cup 2024

Så har då Bullerby Cup varit. Det var 3e och sista året de kunde vara med. I år räknades poäng också.

Det noterades att Emelies lag har aldrig förlorat en match i Bullerby de två vi har varit här utan det var vinster hela vägen förutom en match.

I år spelade de först 4 matcher i ett gruppspel och sedan beroende på hur det gick fick de spela A B C slutspel. I gruppspel kunde det bli oavgjort medan i slutspel blev det straffar vid oavgjort resultat.

Laget vann 3 matcher och 1 oavgjord i gruppspelet. Det gjorde att de vann gruppen och fick spela A-slutspel.


Lördagens matcher var 2 st. Vinst i första så skulle de går till A-final och vid förlust match om 3e pris.

Morgonmatchen var jämn men Emelies lag hade fina chanser och ledde med 1-0 och nära till 2an flera gånger. Tyvärr gjorde motståndarna 1-1 med 7 minuter kvar och det gick till straffar.

 

Alltså straffar är något hemskt. Det är lite som ett lotteri. En straff tog i ribban och ut för motståndarlaget…..trodde vi alla men bollen gick rakt upp och när vår målvakt gick nöjd tillbaka så kom bollen ned på marken bakom henne och studsade in i mål. Det var som hela den matchen, bollen gick inte riktigt vår väg. Det blev förlust och match om 3e pris. Den förlorade vi också med uddamålet men kanske lite mer rättvist för de var lite bättre.

Att spela 2×20 min är annorlunda mot att spela 3×25 som det är i serien. Mindre planer är det också men laget lär sig något hela tiden.

De har gjort en fantastisk turnering men nu är de nog alla lite trötta på fotboll och många har fått krämpor pga att spela så många matcher på kort tid.

En veckas vila sedan börjar träningen igen för höstserien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *